Soms kan het gebeuren dat u ineens geen toegang meer heeft tot uw data. Windows/Linux start niet meer op of u sluit een USB apparaat aan en kan niet bij de data. Dit is natuurlijk zeer irritant, maar in veel gevallen kan dit verholpen worden.

Wat veroorzaakt mijn probleem?

Het probleem kan verschillende oorzaken hebben, meestal is het een softwareprobleem. Dit kan betekenen een corrupt bestandssysteem of een voor de computer onherkenbaar bestandssysteem. Vaak staat in dit geval de data nog gewoon op het medium, maar kan de computer deze data niet lezen. Dit is zeker op te lossen!

Ook kan het zijn dat het een hardwareprobleem is. Ofwel: het apparaat (harde schijf, USB-stick, etc.) is echt stuk. In dit geval verwijs ik u graag door naar een andere partij.

Bij een “ouderwetse” harde schijf is vaak te horen of deze een hardware of software probleem heeft door naar de schijf te luisteren. Hoor je tik- of harde schraapgeluiden (slecht)? Of hoor je het gezoem van een motor met soms een aantal kleine bijgeluiden (goed)?

Wat moet ik vooral niet doen?

Wanneer een opslagmedium niet meer benaderbaar is, moet deze zo min mogelijk aangesloten worden om verdere datacorruptie te voorkomen. Iets wat je zeker niet moet doen is formatteren. Dit verwijderd de resterende partitie-info, waardoor dataherstel lastiger wordt (vaak niet onmogelijk).

Wanneer Windows met deze melding komt, klik dan op annuleren!

Hoe verder?

U bent natuurlijk vrij om verder te gaan zoals u wilt, maar u zou ook contact met mij op kunnen nemen. Beschrijf simpelweg uw probleem en ik geef u een eerlijk antwoord wat betreft mijn mogelijkheden.

Zelf heb ik al meerdere malen succesvol data van harde schijven en andere media hersteld. Ik ga hierbij tot 4TB (4000GB) per medium in verband met benodigde schijfruimte bij het dataherstel.

Privacy

Privacy is voor mij zeer belangrijk. Download het document (pdf) via de knop hieronder om meer te weten te komen over wat er gebeurd met uw data.