Quiz met aanraakscherm en bewegende poppen

Recent kreeg ik de opdracht om een poppenkast te maken met daarin een aanraakscherm en poppen die zouden bewegen wanneer de vragen correct beantwoord zijn. Deze quiz was een bestaande .NET quiz waarvan ik toegang had tot de broncode. Deze is zodanig aangepast dat het programma werkt zonder toegang tot het internet.

De poppen worden aangestuurd met servomotors die zijn aangesloten op een Arduino. Voor meer details kunt u de foto, video en documenten hieronder bekijken.

Afbeelding van het eindproduct (zonder de rode omlijsting)
Video van het eindproduct (zonder rode omlijsting). De twee poppen kunnen bewegen wanneer alle vragen juist beantwoord zijn.

De documenten en de YouTube video zijn eigendom van het Poppenspe(e)lmuseum

www.poppenspelmuseumbibliotheek.nl

PC voor thuisgebruik

De onderstaande PC is bedoeld voor licht tot gemiddeld gebruik. In dit geval voornamelijk het bekijken van online TV via WiFi (geïntegreerd in het moederbord). De wens was een PC die niet extreem duur is, maar wel lang mee gaat. Vandaar dat gekozen is voor een Intel Core i3 processor ondersteund door een snelle SSD en hoge kwaliteit voeding.

De onderdelenlijst is als volgt:

ProcessorIntel Core i3 10100
MoederbordASUS PRIME H510M-A WIFI
Werkgeheugen8GB Crucial CT8G4DFRA266
SSDWD Blue SN550 250GB (PCIe)
VoedingBe quiet! Pure Power 11 400W
BehuizingFractal Design Core 1000 USB 3.0

Webserver en NAS (Windows)

Ik kreeg de opdracht om een webserver en NAS (Network Attached Storage) te maken. Deze zou een .NET 3 en .NET 5 website moeten hosten en tegelijkertijd moet dit systeem dienen als opslagserver.

Deze server is onderdeel van een compleet website project. Bekijk het de twee documenten hieronder voor meer informatie.

Documenten onderaan pagina

Hardware

De volgende lijst aan hardware is gekozen voor dit systeem:

ProcessorIntel Core i3 10100
MoederbordAsus Prime B460I-PLUS (mITX)
Werkgeheugen8GB Crucial CT8G4DFRA266
SSDKingston A2000 250GB
HDD2 stuks Western Digital Red plus (4TB)
VoedingCorsair CV450
BehuizingFractal Design Core 500

Software

Op deze server draait Windows. Websites worden gehost via IIS met de .NET hosting bundle voor Windows; Databases werken met PostgreSQL. De twee harde schijven staan ingesteld als mirror. Dit houdt in dat alle data naar twee schijven weggeschreven wordt. Als één van de twee schijven stuk gaat is de data nog steeds beschikbaar via de andere schijf. Hierdoor gaat wel de helft van de opslagruimte verloren, maar het gebruiken van een mirror geeft wel extra zekerheid.

Back-ups van de datastore worden niet gemaakt, maar het besturingssysteem dat op de SSD staat wordt wekelijks geback-upt.

Link naar het originele document: https://poppenspelmuseumbibliotheek.nl/pdf/websitePOPMUS.pdf